14.09.2022 14:32
Як варити макарони — якщо десь точно знають, то це в Італії. Але й там останніми тижнями розгорнулися дискусії з цього питання — через величезні рахунки за газ та електрику.
Річ у тім, що власники ресторанів шукають усі можливості не підвищувати ціни на свої страви, повідомляє «Закон і Бізнес» із посиланням на Euronews.
Так, багато хто пропонує вимикати під каструлею вогонь, тільки-но вода закипить. Як пояснює шеф-кухар ресторану, «в принципі паста може готуватися сама собою. Якщо вода закипіла, тобто досягла температури 1000С, можна вимкнути плиту і паста продовжить доходити до готовності. Але вийде, звичайно, погано».
З іншого боку, якщо готувати макарони без вогню, то можна заощадити до половини обсягу газу. Адже рахунки за електрику в Італії через особливості енергетики напряму залежать від цін на газ.
Так, за словами одного із власників ресторану, раніше він сплачував €350—400 на місяць: це, звичайно, теж чимало. Влітку через кондиціонер могло набігати до €500. А цього року за один лише липень — €1407.
Італійський уряд уже ввів у дію кілька багатомільярдних пакетів допомоги та компенсацій, але ціни на газ в Європі найближчими місяцями, за прогнозами, лише зростатимуть.
Еuronews
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!