Як варити макарони — якщо десь точно знають, то це в Італії. Але й там останніми тижнями розгорнулися дискусії з цього питання — через величезні рахунки за газ та електрику.
Річ у тім, що власники ресторанів шукають усі можливості не підвищувати ціни на свої страви, повідомляє «Закон і Бізнес» із посиланням на Euronews.
Так, багато хто пропонує вимикати під каструлею вогонь, тільки-но вода закипить. Як пояснює шеф-кухар ресторану, «в принципі паста може готуватися сама собою. Якщо вода закипіла, тобто досягла температури 1000С, можна вимкнути плиту і паста продовжить доходити до готовності. Але вийде, звичайно, погано».
З іншого боку, якщо готувати макарони без вогню, то можна заощадити до половини обсягу газу. Адже рахунки за електрику в Італії через особливості енергетики напряму залежать від цін на газ.
Так, за словами одного із власників ресторану, раніше він сплачував €350—400 на місяць: це, звичайно, теж чимало. Влітку через кондиціонер могло набігати до €500. А цього року за один лише липень — €1407.
Італійський уряд уже ввів у дію кілька багатомільярдних пакетів допомоги та компенсацій, але ціни на газ в Європі найближчими місяцями, за прогнозами, лише зростатимуть.
Якщо ресторатори піднімуть ціни на страви, багатьом італійцям обідати поза домом може стати не по кишені.
Матеріали за темою


Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!