20.02.2022 15:53
Їсти м’ясо, отже, потурати забрудненню атмосфери. Тому в Європі шукають альтернативні джерела корисних для організму речовин.
На думку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, поживну та здорову їжу з високим вмістом жирів, білків, вітамінів, клітковини та мінералів можна отримати з цвіркунів та взагалі комах.
Не дивно, що європейська комісія дозволила продаж харчових продуктів, виготовлених із цвіркунів. Їх можна буде купити у вигляді сушеної закуски, в замороженому вигляді, а також у порошковій формі. Для такої їжі запровадять спеціальне маркування, щоб попередити про можливі алергічні реакції.
Вважається, що цвіркуни як альтернативне джерело білка допоможуть полегшити перехід до стійкішої продовольчої системи. Адже тваринництво — один із головних «виробників» викидів оксиду азоту в атмосферу, що посилює парниковий ефект.
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!