Закон і Бізнес


Цвіркун на закуску


№7 (1565) 19.02—25.02.2022
2217

Їсти м’ясо, отже, потурати забрудненню атмосфери. Тому в Європі шукають альтернативні джерела корисних для організму речовин.


На думку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, поживну та здорову їжу з високим вмістом жирів, білків, вітамінів, клітковини та мінералів можна отримати з цвіркунів та взагалі комах.

Не дивно, що європейська комісія дозволила продаж харчових продуктів, виготовлених із цвіркунів. Їх можна буде купити у вигляді сушеної закуски, в замороженому вигляді, а також у порошковій формі. Для такої їжі запровадять спеціальне маркування, щоб попередити про можливі алергічні реакції.

Вважається, що цвіркуни як альтернативне джерело білка допоможуть полегшити перехід до стійкішої продовольчої системи. Адже тваринництво — один із головних «виробників» викидів оксиду азоту в атмосферу, що посилює парниковий ефект.