01.03.2025 13:14
Як часто ви цікавитеся, де саме вирощено худобу, з м’яса якої виготовлено страву в ресторані чи кафе? Для багатьох європейців відповідь може мати важливе значення для вибору.
Тому від сьогодні, 1 березня, всі ресторани та їдальні Швеції мають розкривати країну походження м’яса та птиці зі страв у їхньому меню. Це правило стосується яловичини, свинини, баранини, козлятини та м’яса птиці, пише «Закон і Бізнес».
За словами міністра сільського господарства Швеції, це допоможе людям робити усвідомлений вибір: наприклад, віддавати перевагу м’ясу з тих країн, де заводчики зобов'язані відповідально ставитися до утримання тварин на фермах та їх здоров’я.
Ресторани можуть вказувати цю інформацію в меню або доручити офіціантам розповідати про це клієнтам, якщо вони поцікавляться.
Таке маркування вже давно є обов’язковим для продажу сирого м’яса в магазинах, а тепер ця інформація стане доступною і в ресторанах.
Нове правило не поширюється на готові чи оброблені продукти, такі як ковбаса, шинка або готові гамбургери, оскільки для таких продуктів наразі немає обов’язкового маркування ні в ресторанах, ні в магазинах.
Багато ресторанів вже зараз інформують клієнтів про походження м’яса, наприклад, указуючи в меню прапори країн чи назви ферм.
Зараз у Європі активно працюють над тим, щоб покращити добробут тварин на фермах. Наприклад, Єврокомісія запропонувала зобов'язати власників худоби обмежувати час у дорозі під час перевезень та надавати тваринам можливість відпочити під час дороги.
Закон і Бізнес
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!