Закон і Бізнес


Ресторани зобов’язали інформувати шведів про походження м’яса


Для європейців важливо, щоб тварини, м’ясо яких надходить до ресторанів, вирощувалися в належних умовах.

01.03.2025 13:14
1122

Як часто ви цікавитеся, де саме вирощено худобу, з м’яса якої виготовлено страву в ресторані чи кафе? Для багатьох європейців відповідь може мати важливе значення для вибору.


Тому від сьогодні, 1 березня, всі ресторани та їдальні Швеції мають розкривати країну походження м’яса та птиці зі страв у їхньому меню. Це правило стосується яловичини, свинини, баранини, козлятини та м’яса птиці, пише «Закон і Бізнес».

За словами міністра сільського господарства Швеції, це допоможе людям робити усвідомлений вибір: наприклад, віддавати перевагу м’ясу з тих країн, де заводчики зобов'язані відповідально ставитися до утримання тварин на фермах та їх здоров’я.

Ресторани можуть вказувати цю інформацію в меню або доручити офіціантам розповідати про це клієнтам, якщо вони поцікавляться.

Таке маркування вже давно є обов’язковим для продажу сирого м’яса в магазинах, а тепер ця інформація стане доступною і в ресторанах.

Нове правило не поширюється на готові чи оброблені продукти, такі як ковбаса, шинка або готові гамбургери, оскільки для таких продуктів наразі немає обов’язкового маркування ні в ресторанах, ні в магазинах.

Багато ресторанів вже зараз інформують клієнтів про походження м’яса, наприклад, указуючи в меню прапори країн чи назви ферм.

Зараз у Європі активно працюють над тим, щоб покращити добробут тварин на фермах. Наприклад, Єврокомісія запропонувала зобов'язати власників худоби обмежувати час у дорозі під час перевезень та надавати тваринам можливість відпочити під час дороги.

Закон і Бізнес