30.01.2023 13:24
Комахи, як альтернативне джерело білка, можуть частково замінити м’ясо. То чому б не використовувати їх для приготування продуктів харчування, наприклад, борошна чи пива?
З міркувань боротьби з парниковими газами, в Євросоюзі дозволили постачати продукти харчування з цвіркунів та личинок борошняних хрущаків, повідомляє «Закон і Бізнес».
Такі дозволи на 5 років отримали дві компанії: французька, яка постачатиме продукцію з хрущаків (личинок борошняного жука), та в’єтнамська, яка виробляє їжу з цвіркунів.
З комах компанії збираються робити борошно, а з нього— хліб, піцу, печиво, шоколад, пиво та вегетаріанські аналоги м’яса. Для таких продуктів введуть спеціальне маркування про можливі алергічні реакції.
Продавати їжу із комах до ЄС дозволили ще 5 років тому. Так що тут вже можна купити цвіркунів, сарану та борошняних хробаків у вигляді сушеної закуски. Тоді ж у законодавстві закріпили поняття «інноваційна їжа».
На думку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, цвіркуни та взагалі комахи — поживна та здорова їжа з високим вмістом жирів, білків, вітамінів, клітковини та мінералів.
Закон і Бізнес
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!