25.10.2024 22:00
Оливки - джерело корисних мінералів, жирів та вітамінів. Ці плоди є частиною середземноморської дієти - однією з найбільш збалансованих. Розглянемо, чим склад оливок корисний для здоров'я та як їх вживання запобігає появі деяких захворювань.
Особливості оливок
Популярна думка, що оливки – це овочі. Насправді вони вважаються фруктами. У нашому регіоні оливкові дерева не ростуть, але їхні плоди доступні цілий рік. Їхня батьківщина — середземноморські країни. Після збирання плоди очищають і висушують, щоб позбавитися природного гіркого присмаку. Саме через властиву оливкам гіркоти їх вживають у консервованому вигляді. У продаж плоди надходять із розсолом — у банках чи вакуумних упаковках.
Користь оливок для здоров'я
Вживання цих плодів допомагає підтримувати багато процесів в організмі та знижує ризик виникнення деяких хвороб. Завдяки складу оливки:
- нормалізують обмін речовин;
- сприяють покращенню травлення;
- знижують ризик появи ракових клітин;
- покращують стан шкіри;
- зміцнюють опорно-рухову систему.
Оливки містять вітаміни C та E. Це потужні антиоксиданти, які запобігають розвитку серцево-судинних та ракових захворювань. Також плоди корисні людям з проблемами опорно-рухової системи, тому що лікувально впливають на суглобову тканину. До складу входять жирні кислоти і вітаміни групи B, які сприятливо впливають на шкіру і волосся, чим допомагають підтримувати їх здоровий і красивий зовнішній вигляд. У плодах є фолієва кислота — важлива речовина для жінок, які планують зачаття дитини. Клітковина у фруктах позитивно впливає на роботу шлунка, підшлункової залози та сприяє здоровому травленню. Оливкова олія має жовчогінну дію, захищає організм від розвитку гастриту та виразки, а також знижує ризик виникнення жовчного каміння. Мінерали у плодах підвищують рівень корисного холестерину. Тому вживання оливок покращує здоров'я серця, а жирні кислоти знижують ризик судинних захворювань.
Як зберігати консервовані оливки
Щоб плоди принесли користь організму, не можна нехтувати їх правильним зберіганням. Після розкриття упаковки варто перекласти вміст у чистий скляний контейнер або керамічну посудину та залишити в холодильнику. Якщо зберігати плоди в бляшанці, внутрішня поверхня останньої окислюватиметься і утворюються шкідливі речовини. Оливки мають бути повністю вкриті рідиною, щоб не втратити смаку. Після розтину бажано зберігати їх трохи більше трьох днів. У супермаркетах оливки запропоновані в різному вигляді — з кісточками та без, у розсолі, маринаді чи олії, а також фаршировані іншими продуктами. Купити плоди на свій смак можна на Маудах, оформивши доставку поштою або кур'єром. Регулярне вживання оливок покращить здоров'я та забезпечить організм корисними речовинами.
PROMOTED
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!