Закон і Бізнес Председатель Оболонского райсуда Киева И.МАМОНТОВА

Комментарии (4)

0
miklosh

Прецедентні рішення Європейського суду є частиною національного права і мають вищу юридичну силу ніж закон. Тому, хочу процесуальному законі і не містться норма про те на який період затримуєься особа, все рівно суди повинні це вказувати, приймаючи рішення про запобіжний захід. Інакше порушується принцип верховенства права та вимоги правової визначеності. Після прийняття новокго КПК все буде так як було раніше, тільки гірше.

15.12.2011 19:40 Ответить
0
Однак

Європейський суд ніколи під час винесення рішення не підходив до норм у формальному тлумаченні. От і питання про період затримання не буде вирішуватись, виходячи із якоїсь цифри.

16.12.2011 11:41 Ответить
0
miklosh

Європейський суд чітко вказав на необхідність вказувати строк, на який застосовується запобіжний захід судом. Відсутність такої вказівки є порушенням принципу правової визначеності і верховенства права. Перед Україною поставлено завдання на протязі 6 місяців вирішити це питання і на законодавчому рівні (Справа Харченко проти України)

21.12.2011 00:25 Ответить
0
Корний

Суцільна брехня... Моє побажання "ЗіБ"у беріть інтервью у звичайних суддів. При цьорму безстроково обраних та таких, що в рота керівництву не дивляться. В кожному суді є така порядний (без сарказма) суддя. Од ті вам правду й видадуть про дійсний стан речей в судовій системі. А ці підлабузники голови міськ-, рай-, апел-, кас- судів правди не скажуть, бо їм є що втрачати. Бо за правду вони миттєво втратять свою посаду, на яку миттєво прийде черговий "донецький".Лише так можна читачам висвітлити як і завдяки чому працює система...

25.11.2011 16:49 Ответить
//
Создано в Студии Дмитрия Бабича