Закон і Бізнес

Новини 27.04.2024

27.04.2024

09:16 Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (ранок, 27 квітня)

У ніч на 27 квітня ворог завдав удару, застосувавши 34 ракети: 9 крилатих ракет Х-101/Х-555; 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69; 2 зенітні керовані ракети С-300; 2 — «Іскандер-К»; 4 — Х-47М2 «Кинджал» та 8 — «Калібр».

26.04.2024

21:00 Створення культури навчання та розвитку в організації: Шлях до успішного майбутнього

Дізнайтеся, як тренінги можуть стати основою для створення культури навчання у вашій компанії. Від стратегічного планування до оцінки ефективності отримайте ключові інсайти для розвитку вашої команди.

19:46 Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (вечір, 26 квітня)

Інтенсивність боїв тримається на доволі високому рівні: за добу — 79 боєзіткнень. Найбільшу активність ворог підтримує на Авдіївському напрямку, де нашими захисниками відбито 23 атаки.

17:11 За ніж у публічних місцях штрафуватимуть в Австрії

Ніж — хоч і холодна, але все ж таки зброя. І його носіння у громадських місцях створює певні загрози для оточуючих. Особливо з огляду на інциденти з його застосуванням у Європі.

16:45 Затримано військовослужбовця, який вимагав гроші з військового

Працівники ДБР повідомили про підозру у зловживанні впливом начальнику одного із підрозділів на Одещині. Він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.

16:31 Діагностика несправностей амортизаторів Chevrolet Aveo

Автомобіль Chevrolet Aveo відрізняється збалансованими характеристиками ходової частини та керованості. Передня підвіска моделі представлена стійками McPherson, задня напівзалежною конструкцією з торсійною балкою.

16:23 У суді на Миколаївщині — нове керівництво

Від сьогодні у Первомайському міськрайонному суді Миколаївської області приступили до виконання посадових обов’язків новий голова суду та його заступник.

15:58 Як відмовитись від апеляційної скарги

П'ятий апеляційний адміністративний суд нагадує про можливість відмовитись від апеляційної скарги. До яких наслідків призводить така відмова, а також зразок заяви про відмову від апеляційної скарги - в матеріалі.

15:17 Арешт на частку, фраудаторний контракт, юрисдикція реквізиції — огляд КГС

Накладення арешту на частку в статутному капіталі підприємства та на належне підприємству нерухоме майно жодним чином не вплине на поточну господарську діяльність підприємства.

14:49 Райсуд Житомирщини очолив «старий» голова

Відбулися збори суддів Коростишівського районного суду Житомирської області, на порядок денний яких було винесено, зокрема, питання про обрання на адміністративну посаду.

14:22 В Одесі викрили цех з підробки брендового одягу

Детективи Бюро економічної безпеки України в Одеській області викрили незаконне виробництво одягу під виглядом відомих світових брендів. Цех знаходився в промисловому районі Одеси.

13:58 ВРП не може обмежувати доступ до ЄДРСР в інтересах слідства— ВП ВС

Обмеження права вільного користування ЄДРСР з підстав, прямо не передбачених законом «Про доступ до судових рішень», допускається тільки на підставі рішення суду.

13:37 НБУ вводить в обіг нову пам’ятну монету

Сьогодні, в 38-му річницю Чорнобильської катастрофи, НБУ вводить в обіг пам’ятну монету «Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний». Це – четверта монета з серії, присвяченої відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника.

13:16 Як обʼєктивний спостерігач з ЄСПЛ позбавляє українських адвокатів роботи

За даними ЄДРСР, існує дуже популярне рішення Європейського суду з прав людини, яке використовувалося українською Фемідою більше ста тисяч разів. При цьому — із спотворенням змісту.

13:03 Тендери та їх ризики

Бізнес, яким би він не був — це, перш за все, про гроші та отримання прибутку. Але крім того, що бізнес повинен платити кошти в бюджет, він може їх звідти й заробляти. В даному випадку мова піде про тендери або публічні закупівлі товарів, робіт і послуг.

12:47 Ще 4 переможці конкурсу отримали рекомендації від ВККС (прізвища)

Колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів провели співбесіди із п’ятьма переможцями конкурсу на зайняття вакантних посад у місцевих судах і чотирьом надали рекомендації про призначення.

12:23 Наскільки близькою до реальності є формула оплати БВПД, з’ясує РАУ

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

11:51 Нормативне навантаження на суди: де працюється найважче — дані РСУ

Найбільше справ у І кварталі цього року надійшло до Печерського районного суду м.Києва, а найбільше навантаження — у суддів Київського райсуду м.Одеси.

11:17 Міністру агрополітики обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

26 квітня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 75,7 млн грн застави до колишнього голови аграрного комітету ВР – чинного міністра.

10:54 Українці можуть залишатися у ФРН навіть і з простроченим паспортом

Надання чи продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає обов’язкової наявності в них паспорта. Головне, аби була можливість встановити особу.

10:33 93% заявок на зброю схвалюють в Україні

Майже 226 тис. заявок на дозвіл отримати зброю оформили українці за 8 місяців, за даними МВС. З них понад 210 тис. було схвалено. Середня кількість заяв у місяць зросла у 1,8 рази порівняно з першими місяцями існування Єдиного реєстру зброї.

10:12 Для 4 суддів є місця для відрядження у Чернігові та на Київщині

Хоча ситуацію з кадрами в деяких судах ще рано називати критичною, Вища кваліфікаційна комісія суддів намагається якось перетасувати суддів, аби навантаження на них було більш рівномірним.

09:44 З новою редакцію положення про документообіг визначиться РСУ — засідання

Сьогодні, 26 квітня, Рада суддів збереться на позачергове засідання, аби розглянути єдине питання, що стосується Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

09:03 Антикорупційні справи та правові позиції у них дослідять на форумі

Сьогодні, 26 квітня, проходить II Антикорупційний форум 2024, під час якого разом із представниками антикорупційних органів, суддями та адвокатами, розглянуть актуальні питання, гострі проблеми та шляхи їх вирішення.

08:34 Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (ранок, 26 квітня)

Минулої доби мали місце 114 бойових зіткнення. Половина із них — на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де нашими захисниками відбито загалом 56 атак противника.

25.04.2024

22:00 Чохол на iPhone 15 – захисний інструмент для смартфона

Захисний інструмент для будь-якого смартфона, планшета та іншого девайсу є важливим елементом продовження терміну служби. Відразу після покупки такого пристрою як iPhone 15 необхідно придбати захисний чохол, адже шкода зносити настільки дорогий девайс.

19:33 Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (вечір, 25 квітня)

Інтенсивність бойових дій зросла майже наполовину — до 93 боєзіткнень. Особливо активним ворог був на Авдіївському напрямку, де нашими захисниками відбито 23 атаки.

18:32 Ще двоє суддів пішли з посад у відставку (прізвища)

Із 3 заяв суддів про відставку, що розглядала Вища рада правосуддя, було задоволено дві. Зокрема, звільнилися із посад по одному представникові місцевого та апеляційного судів.

17:18 За шість років у ФРН хочуть позбутися безхатченків

Найближчими роками всі жителі Німеччини, які опинилися без даху над головою, будуть забезпечені відповідним житлом. Повністю подолати безпритульність у країні планують до 2030 року.

17:01 Бюджети юрфірм та якість правничих послуг: погляд з Мінʼюсту

Враховуючи тенденції в економіці, зумовлені війною, що триває в Україні, суттєво здешевіла національна валюта, а тому виріс курс і ціни на правничі послуги. Втім клієнти юридичних фірм ставляться до цього з розумінням.

16:34 Жінкам-підприємицям виділять грант на 1 мільйон доларів

1 000 000 дол. спрямують на підтримку малого і середнього бізнесу українок у сфері виробництва і переробки: ремонту устаткування, поліграфічної діяльності, виробництва одягу, меблів, харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, комп’ютерів, оптики та ін

16:19 У суді Дніпра переобрали голову

Збори суддів Самарського районного суду м. Дніпропетровська з другої спроби заповнили адміністративну посаду очільника установи.

15:52 ВРП внесе подання про призначення суддями 25 претендентів (прізвища)

Вища рада правосуддя «просіяла» чергових претендентів на суддівські посади, яких рекомендувала ВККС. У результаті 25 доєднаються до тих, хто вже чекає на указ Президента, а одному доведеться зачекати.

15:31 На Дніпропетровщині на одержанні 2,5 тис. дол. хабаря викрито голову райсуду – САП

САП повідомляє, що за участі Нацполіції та НАБУ викрили голову одного з районних судів на Дніпропетровщині та посередника на отриманні 2500 доларів неправомірної вигоди.

15:22 Як отримати інформацію з реєстру речових прав на нерухоме майно

Мін’юст нагадує, як отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Таку інформацію можна отримати самостійно. І це – досить просто та зручно, адже зробити це можна, не виходячи з дому.

14:43 Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% із 26 квітня 2024 року. Це дасть змогу підтримати розвиток кредитування та відновлення економіки без додаткових ризиків для цінової та фінансової стабільності.

13:53 Як змусити батька виконати рішення суду про місце проживання дитини — ВС

Мати (батько) має право на пред’явлення позову про відібрання дитини, якщо один з батьків змінив без згоди другого місце її проживання до ухвалення судом рішення, а після його ухвалення місце проживання дитини не змінював.

13:27 РСУ кличе доброчесних правників на посаду судді КС

У Раді суддів стурбовані відсутністю документів від бажаючих посісти посаду судді Конституційного Суду. Адже за перші 10 днів до РСУ надійшла тільки одна така заява.

13:03 БЕБ у Києві знайшло казино під прикриттям спортклубу

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві викрили у Дарницькому районі столиці нелегальний гральний заклад, де проводили ігри в покер.

12:37 100 тис. дол. за злочин, якого не було: судитимуть правоохоронця

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу регіону та його спільника – колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

//
Створено в Студії Дмитра Бабича