Деякі заклади громадського харчування почали переходити на нове меню та використовувати більш екологічні способи для приготування та подальшого вживання їжі. Таким чином свідомі громадяни намагаються знизити згубний вплив на довкілля.
Мерія м.Гельсінкі змінить правила подачі їжі на заходах. Як повідомляє «Європульс», з наступного року на міських зборах та семінарах планують прибрати м’ясо з меню. Жителям подаватимуть вегетаріанські та рибні страви.
Крім того, у місті хочуть повністю відмовитися від напоїв у пляшках та одноразового посуду на банкетах.
Менше споживання м’яса допоможе знизити викиди оксиду азоту в природу. Тваринництво — один із головних «виробників» таких викидів. При цьому оксид азоту створює в 300 разів більший парниковий ефект, ніж вуглекислий газ.
Більшості людей варто задуматися про зв’язок між їжею та зміною клімату. Адже згідно з доповідями Організації Об’єднаних Націй, сукупність парникових газів від тваринництва перевищує всі разом узяті автомобільні, літакові та корабельні викиди.
Матеріали за темою
НБУ вводить в обіг нову пам’ятну монету
26.04.2024
Сніг заборонять викидати в море у Фінляндії
07.02.2024
У Києві «оцифрували» понад 200 тисяч дерев
25.01.2024
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!