На упаковках молока в Данії з’явилося нове формулювання. Виробники сподіваються, що завдяки йому покупці викидатимуть менше продукції через побоювання, що термін придатності молока закінчився.
У Данії, як і по всій Європі, поширені два маркування терміну придатності на продуктах харчування. «Спожити до» позначає дату, після якої продукт точно зіпсується і може стати небезпечним для здоров’я. А «Найкраща якість до» позначає дату, після якої покупці мають на смак оцінювати ступінь свіжості продукту.
За даними дослідження Stop Wasting Food, 50% жителів Данії не знають про різницю між цими маркуваннями і викидають продукти в будь-якому випадку. Таким чином, в урні опиняється близько 10% усіх продуктів.
Тому придумали нове формулювання «Часто придатний після», яке повинне поступово замінити маркування «Найкраща якість до».
У травні цього року Єврокомісія ухвалила рішення про те, що до 2020-го країни — члени ЄС повинні налагодити систему національного моніторингу харчових відходів. У результаті до 2030 року обсяг їжі, що викидається, у всьому ЄС скоротиться удвічі.
Матеріали за темою
Заробити, крутячи педалі, можна у Флоренції
15.05.2024
Папа римський закликав заводити більше дітей
11.05.2024
У Польщі зможуть розмовляти ще однією мовою
08.05.2024
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!