Закон і Бізнес


У ВР розблокують перезапуск ВРП та ВККС


20.07.2021 11:12
2369

Народні депутати спробують розблокувати три закони, пов’язані із перезапуском роботи ВРП та ВККС. Після їх ухвалення нардепи внесли низку постанов про скасування рішень щодо їх прийняття, тож наразі передати закони на підпис Президенту неможливо.


Саме тому сьогодні, о 14:00 Верховна Рада збереться на позачергове засідання та згідно з оприлюдненим порядком денним розгляне ці проекти постанов, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, йдеться про ухвалені раніше закони:

- Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (проект № 3711-д)

- Про внесення до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя (проект № 5068);

- Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя (проект № 5069).

У фракції «Слуга народу» повідомляли, що на скликанні позачергового засідання ВР наполягав Президент.

Закон і Бізнес