Закон і Бізнес


ДСА застерігли про загрозливі темпи звільнення працівників апарату судів


15.07.2021 17:49
9409

Якщо працівники апарату і далі звільнятимуться із судів такими темпами як зараз, то говорити про матеріально-технічне забезпечення буде недоречно. Суди зупинять здійснення правосуддя.


На це звернула увагу в.о. голови Дарницького районного суду міста Києва Тамара Трусова під час наради керівництва ДСА головами столичних судів, передає «Закон і Бізнес».

Вона звернула увагу на те, що за останні півроку з Дарницького районного суду міста Києва звільнилося 24 працівники апарату. «Якщо і далі ситуація розвиватиметься такими темпами, то про матеріально-технічне забезпечення ми говорити не будемо. Суди зупинять здійснення правосуддя, бо судді без апарату працювати не можуть», - зауважила Т.Трусова.

Голова кожного суду під час наради визнав, що найбільшою проблемою для київських судів є низький рівень заробітної плати працівників апарату судів.

Т.в.о. голови ДСА Олексій Сальніков нагадав, що з 742 мільйонів гривень, які має отримати судова система, 230 мільйонів гривень - це поточні видатки, в т.ч. на комунальні послуги. Решта цієї суми піде на зарплату працівників апарату судів. «Я свідомий того, що цих коштів недостатньо для повного вирішення порушених питань, але зняти напругу вони допоможуть», - наголосив очільник ДСА.

Закон і Бізнес