Закон і Бізнес


В Мін'юсті відреагували на заяву Вишневського


16.06.2017 14:23
6482

Міністерство юстиції наголошує, що протягом трьох попередніх років роботи жодних непорозумінь з Андрієм Вишневським не виникало. А його заяву про відставку з посади заступника міністра назвали намаганням «публічно дестабілізувати роботу системи БПД».


Про це йдеться в офіційному коментарі, оприлюдненому прес-службою Мін'юсту, передає «Закон і Бізнес».

«Мін’юст негативно ставиться до намагань Андрія Вишневського публічно дестабілізувати роботу системи БПД, особливо – в період підготовки та проведення повторного конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги. Рішення піти у відставку – його право, як громадянина. Ми не маємо жодного сумніву, що його заява буде задовільнена найближчим часом», — говориться у ньому.

Як відомо, напередодні заступник міністра юстиції Андрій Вишневський попросив Премьер-міністра звільнити його з посади через «втрату взаємної довіри з міністром юстиції України Павлом Петренком». Пояснення з цього приводу він надав на прес-конференції, яку можна переглянути тут.

Раніше повідомлялося, що колишній директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, вийшовши на роботу у якості заступника міністра юстиції, був змушений працювати у коридорі, оскільки кабінету у Мін’юсті йому не знайшлося.

Нагадаємо, колишній директор Координаційного центру БПД Андрій Вишневський заявив про втручання Мін'юсту в діяльність центру після того, як 262 співробітники із 67 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 70 громадських правозахисних організацій виступили з вимогою анулювати результати конкурсу на посаду директора КЦ БПД.

Конфлікт почався після оголошення заступника міністра юстиції Павла Мороза переможцем конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

6 червня працівники КЦ БПД розпочали безстрокову акцію протесту та вимагали від Міністерства юстиції провести прозорий конкурс на посаду директора. Цього ж дня в центри БПД була направлена факсограма за підписом міністра, у якій він запрошує представників центрів БПД до обговорення ситуації та відтерміновує призначення директора.

Після зустрічі представників центрів надання правової допомоги з керівництвом Міністерства юстиції у Координаційному центрі заявили про досягнення консенсусу. З 14 червня обов’язки директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги тимчасово виконуватиме адвокат та правозахисник Олексій Бонюк.

Закон і Бізнес