Закон і Бізнес


Італійців убезпечили від м’яса з пробірки та псевдофрикадельок


.

23.11.2023 17:49
1361

У той час, як медики та екологи борються за скорочення виробництва та споживання червоного м’яса, в Італії, навпаки, вирішили підтримати тваринництво, захистивши споживача від білкових сурогатів.


Тут запровадили законодавчу заборону на виробництво та продаж штучного м’яса, повідомляє «Закон і Бізнес».

Згідно з новими правилами, італійські виробники не зможуть вирощувати м'ясо або корми для тварин з клітинних культур або тканин, отриманих від хребетних тварин. Щоправда, дослідження у цій галузі під заборону не потрапили.

Порушникам загрожуватиме штраф від 10 до 60 тис. євро, або до 10% річного обороту компанії. Якщо ж на підприємстві виявлять таке виробництво, його просто закриють.

Крім того, під загрозою великих штрафів закон забороняє вводити в оману споживача та називати білкові продукти рослинного походження іменами натуральних м’ясних продуктів. Так, в Італії перестануть продавати «соєві фрикадельки», «нутові бургери» або «овочеві фішбургери».

Наразі штучне м’ясо дозволено на продаж тільки в Сінгапурі та США. В ЄС воно вважається «новим продуктом харчування» і поки що не отримало масової офіційної реєстрації для продажу. Таку реєстрацію в ЄС має лише один стартап, який розробляє корми для тварин зі штучним м'ясом.

Як повідомляв «ЗіБ», вчені дійшли висновку, що зменшення споживання червоного м’яса є добрим способом знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу, а також покращити стан свого здоров’я. Зокрема, зменшити ризик розвитку діабету 2-го типу.

Закон і Бізнес