23.10.2023 17:23
Їсти менше червоного м’яса — хороший спосіб зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу, а також покращити стан свого здоров’я. Зокрема, зменшити ризик розвитку діабету 2-го типу
Такі результати дослідження опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition, повідомляє «Закон і Бізнес».
Дослідники виявили, що вживання двох порцій червоного м’яса на тиждень може призвести до підвищення ризику розвитку діабету 2-го типу, причому цей ризик зростає разом із збільшенням споживання. І це стосується як переробленого, і необробленого червоного м’яса.
Дослідники проаналізували дані понад 200 тис. осіб за 36 років. За цей час більш ніж у 22 тис. учасників розвинувся діабет 2-го типу. Кожна щоденна порція червоного м’яса збільшувала ризик розвитку діабету 2-го типу на 46%, а кожна щоденна порція необробленого червоного м’яса — на 24%.
Діабет 2-го типу впливає те що, як організм управляє глюкозою. Він не дозволяє йому правильно використовувати інсулін, що призводить до підвищення рівня цукру на крові.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, згодом діабет 2-го типу може завдати серйозної шкоди організму, особливо нервам та кровоносним судинам.
У 2017 році на це захворювання страждали понад 6% населення, і, на думку експертів, очікується, що цей показник зростатиме.
Вчені з Гарвардського університету заявили, що перехід на рослинні джерела білка, такі як горіхи та бобові, пов’язаний із 30% зниженням ризику розвитку діабету 2-го типу. Також було встановлено, що ризик розвитку хвороби знижує заміну червоного м’яса молочними продуктами.
Точну роль червоного м’яса важко визначити без додаткових досліджень, але одна з гіпотез полягає в тому, що наявність нітратів і нітритів у переробленому червоному м’ясі може впливати на підшлункову залозу — орган, що виробляє інсулін.
На додаток до збалансованого харчування ВООЗ також рекомендує для профілактики діабету 2 типу підтримувати фізичну активність, приділяючи не менше 30 хв. помірним фізичним навантаженням щодня.
Еuronews
Коментарі
До статті поки що не залишили жодного коментаря. Напишіть свій — і будьте першим!