Закон і Бізнес


Мін'юст прокоментував заборону «Руського блоку»


Ганна Онищенко пов'язала ситуацію в країні із діяльністю "Руського блоку". Суд погодився.

14.05.2014 10:35
1184

У Міністерстві юстиції Україні задоволені рішенням Окружного адміністративного суду Києва, яким заборонено діяльність політичної партії «Руський блок».


Як розповіли «ЗіБ» у прес-службі Міністерства, партію «Руський блок» було заборонено у зв’язку із закликами до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності України.

На думку Мін’юсту, суд виніс абсолютно обгрунтоване і законне рішення.

Нагадаємо, відповідно до ст.5 Закону України «Про політичні партії в Україні», діяльність політичної партії може бути заборонена, якщо вона спрямована на незаконну зміну територіальної цілісності, зміну державного устрою, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі і порушення прав та свобод людей. 

В Міністерстві вважають доцільним посилання на рішення Венеціанської комісії про заборону політичних партій, що при прийнятті такого категоричного і крайнього способу необхідно брати до уваги усі обставини, в тому числі і політичну ситуацію в країні.

«Окрім тих безпосередніх закликів, які було видно на відео та в статтях під час дослідження доказів, додатковим аргументом на користь позиції Мін’юсту стало ще й те, до чого ці заклики призвели і який негативний результат ми зараз маємо в країні», - прокоментувала рішення Окружного адміністративного суду міста Києва представник позивача, заступник Міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко.