Закон і Бізнес


Омбудсман подумає, чи надавати адвокату персональні дані


22.04.2014 15:44
1821

Чи може адвокат своїм запитом витребувати інформацію, яка містить персональні дані? Відповідь на це питання може бути врегульована в законах про захист персональних даних та адвокатську діяльність.


Про це домовилися заступник голови Національної асоціації адвокатів України Валентин Гвоздій та представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, які обговорили на нараді проблему співвідношення захисту персональних даних і реалізації адвокатами своїх професійних прав і наданих Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» гарантій професійної діяльності, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.

Результатом проведеної зустрічі стала домовленість про створення спільної робочої групи, яка має напрацювати зміни до чинного законодавства України з питань захисту персональних даних та законодавства, що регулює адвокатську діяльність.

Зокрема, погоджено, що сторони об'єднають свої зусилля над розробкою відповідних норм для включення їх до проекту змін  до Закону про адвокатуру та адвокатську діяльність, що готуються Національною асоціацією адвокатів України.