Закон і Бізнес


Суд обрав запобіжний захід адвокату Бугаю: арешт або 140 млн


31.03.2014 09:19
22550

Адвоката Дениса Бугая, незважаючи на необхідність госпіталізації, у непритомному стані під конвоєм доставили до суду, де йому було обрано запобіжний захід: 57 діб арешту або застава у розмірі 140 млн. гривень.


В ніч з 28 на 29 березня у Голосіївському районному суді м. Києва продовжилось судове засідання з вибору запобіжного заходу для президента Асоціації правників України адвоката Д.Бугая, який у цей час перебував у лікарні швидкої допомоги у передінфарктному стані після багатоденних судових засідань, повідомили «ЗіБ» в Асоціації правників України.

Саме тяжкий стан здоров’я адвоката став причиною попереднього перенесення розгляду справи. Однак, незважаючи на висновки лікарів про необхідність госпіталізації та неможливість участі у розгляді справи, прокурори домоглися прийняття ухвали про примусовий привід до зали суду у неробочий час.

Власне, адвокат у непритомному стані був доставлений під конвоєм з лікарні швидкої допомоги до зали суду близько 21.00. Слідча суддя Лариса Калініченко, ігноруючи клопотання адвокатів про неможливість продовження судового розгляду з огляду на тяжкий стан підзахисного, прийняла ухвалу про перенесення засідання на 2.00 ночі. Увесь цей час Д.Бугай перебував у залі суду у непритомному стані під охороною бійців спецпідрозділу «Альфа».

Адвокат Д.Бугая Сергій Гребенюк вночі був вимушений покинути судове засідання у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Сторона обвинувачення залучила до справи адвоката Центру безкоштовної правової допомоги Бориса Савіцького, який підтримав клопотання сторони обвинувачення.

Врешті, близько 12.00 в суботу 29 березня суд все-таки виніс рішення: 57 діб арешту або застава у розмірі 140 млн. гривень. При цьому при винесенні рішення адвокат підзахисного С.Гребенюк, який в цей час вже прибув до приміщення суду, не був допущений до зали судового засідання.

Наразі захисники готують апеляцію на рішення Голосіївського районного суду м. Києва.

Нагадаємо, Д.Бугай був затриманий 21 березня. За словами адвокатів, під час затримання були зафіксовані численні порушення Кримінально-процесуального кодексу України і Закону про адвокатуру та адвокатську діяльність. Також вони вказують на кричущі порушення судового процесу, який наразі вже триває близько тижня, нівелювання прав підзахисного та захисників по справі. Адвокати Д.Бугая зазначають, що за весь час судових розглядів йому не було пред’явлено жодного конкретного обвинувачення.