Закон і Бізнес


РСУ назве посади, які в суді не можна обіймати родичам


05.12.2013 14:33
1134

Сьогодні Рада суддів України одним із питань порядку денного розглядала питання визначення переліку посад в апаратах судів, перебування на яких близьких осіб голови, заступника голови суду - може спричинити за собою порушення обмежень, передбачених ст.9 закону «Про засади запобігання та протидії корупції».


Питання було розглянуто на запит голови Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича, де глава ВРЮ просить визначити перелік таких посад, повідомляє кореспондент «ЗіБ».

У процесі розгляду питання РСУ дійшла до висновку, що ситуація дійсно складна й потребує детального вивчення.

«Ми попередньо проаналізували норми законів, і попередньо визначили посади, про які нас запитують: голова суду, його заступник, керівник апарату суду і заступник керівника апарату», — повідомив голова РСУ Василь Онопенко.

Проте він наголосив, що це попередній перелік, а для того щоб визначити точний перелік посад необхідно проаналізувати низку документів законів та інструкцій. Займеться цим, як вирішили члени ради, робоча група, створена на засіданні. Вона ж займеться підготовкою питання стосовно здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності судів. До складу робочої групи запропонували представників РСУ, ВККС, ДСАУ від РСЗС та КС за згодою.

Закон і Бізнес