Закон і Бізнес


Суддя повинен дбати про свою репутацію і поза роботою


О.Первушина: Судді повинні бути притаманні і професіо­налізм, і витримка, і такт, він повинен уміти згладити конфлікт, уміти вислухати.

28.08.2013 16:27
4783

Суддя повинен докладати максимум зусиль, щоб його репутація і поведінка були бездоганними, в тому числі і в неробочий час.


На це звернула увагу голова Голосіївського районного суду Києва Олена Первушина в інтерв'ю виданню «Закон і Бізнес».

Вона наголосила, що дуже важливо повною мірою визначити моральні якості, рівень виховання й готовність до роботи претендента на посаду судді.

«Робота судді полягає не тільки в здійсненні правосуддя, а й у спілкуванні з досить широким колом людей — як із кваліфікованими юристами, так і з громадянами, які не мають юридичної освіти й через це не завжди можуть зрозуміти, чому суддя, ухвалюючи те чи інше рішення за наслідками розгляду поданих ними заяв або справ з їх участю, так чинить», - пояснила очільниця суду.  

«Суддя — це якийсь збірний образ, йому повинні бути притаманні і професіо­налізм, і витримка, і такт, він повинен уміти згладити конфлікт, уміти вислухати», - зауважила О.Первушина, додавши, що ці якості суддя має виявляти як у процесі здійснення правосуддя, так і поза роботою.

«Він зобов’язаний докладати максимум зусиль, щоб його репутація та поведінка були бездоганними, зокрема уникати непроцесуальних відносин з учасниками судового процесу», - підсумувала О.Первушина.

Повний текст інтерв’ю з головою Голосіївського райсуду Києва читайте тут.

Закон і Бізнес