Зоозахисники вимагають взагалі заборонити продаж живих ракоподібних, щоб вони не страждали.
Традиційні італійські рецепти часто передбачають варіння лангустів у киплячій воді. Однак противники цього методу стверджують, що це завдає тваринам сильних страждань.
Тому дев’ять зоозахисних організацій об’єдналися в коаліцію, щоб домогтися заборони на продаж та варіння живих ракоподібних — крабів, раків та лангустів, пише «Закон і Бізнес».
Активісти посилаються на наукові дані, згідно з якими ракоподібні здатні відчувати біль. Тому вони наполягають на забороні жорстоких методів приготування, наприклад, варіння живцем.
Зоозахисники вимагають, щоб цих тварин прирівняли за статусом до ссавців та птахів. Також пропонується заборонити продаж живих ракоподібних у магазинах, оскільки неможливо проконтролювати умови їх утримання та вибою.
Ініціатива з’явилася на тлі обговорення нових правил поводження з ракоподібними. Уряд Італії вже створив робочу групу розробки відповідних норм. Зоозахисники сподіваються, що країна піде за прикладом Швейцарії та Норвегії, де варіння живих тварин заборонено.
До речі, суперечки про гуманність та вплив такого способу на смак страв ведуться серед кулінарів уже багато років.