Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на вечір, 8 червня


Фото: Генштаб ЗСУ

08.06.2023 18:42
1451

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої за кожен квадратний метр. Протягом цієї доби на цих ділянках фронту відбулось 26 бойових зіткнень.


Про це повідомив Генштаб ЗСУ, інформує «Закон і Бізнес».

Також противник завдав одного ракетного та 27 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаударів по населених пунктах Миропілля, Сінне та Северинівка. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Атинське, Безсалівка, Миропілля та Пономаренки Сумської області, а також Красне, Мороховець, Лук’янці, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Чугунівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське — Луганської.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне і Роздолівка — Донецької.

На Бахмутському напрямку вів наступ у напрямку Іванівського, успіху не мав. Завдав авіаудару в районі Білої Гори. Від артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Північне.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Сєверне та Опитне. Завдав авіаударів у районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Карлівка.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник зазнав втрат. В той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Золота Нива та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Гуляйполя. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я та Кам'янське — Запорізької; Берислав, Антонівка — Херсонської та міста Херсон.

Авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та 2 — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 ЗРК, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще 2 важливих об’єкти ворога.

Закон і Бізнес