Закон і Бізнес


Українці повертаються до роботи - тенденція


.

16.03.2023 13:11
1152

Починаючи з другої половини минулого року, фіксуються позитивні тенденції – зростає кількість найманих працівників та кількість вакансій від роботодавців. 600 тисяч українців повернулись до роботи.


Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна під час онлайн-брифінгу.

«Хоча станом на сьогодні ми ще не досягли довоєнного рівня кількості зайнятих, можемо констатувати, що з березня минулого року 600 тисяч українців повернулися до роботи. Станом на кінець 2022 року кількість найманих працівників за даними реєстру застрахованих осіб становила 8,6 мільйона», - розповіла чиновник.

За її словами, активізації ситуації на ринку праці сприяли запроваджені Урядом програми стимулювання підприємництва та зайнятості. Зокрема, грантові програми єРобота, за якими можна отримати від держави фінансову підтримку у вигляді гранту на започаткування чи розвиток бізнесу за обов'язкової умови створення нових робочих місць.

На зростання зайнятості серед українців спрямовані також програми виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – за кожного працевлаштованого з числа ВПО держава продовж двох місяців сплачує роботодавцю компенсацію в розмірі мінімальної зарплати (станом на 1.01.2023 рік – 6700 грн). Діють програми компенсації частини оплати праці чи ЄСВ за працевлаштування окремих категорій населення, яким може бути складно знайти роботу – молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, одиноких батьків, людей передпенсійного віку.

Закон і Бізнес