Закон і Бізнес


Волонтерам дозволили ввозити БПЛА


.

02.03.2023 15:52
1374

З огляду на оновлення митного законодавства уточнено перелік кодів товарів, які мають змогу купувати волонтери – фізичні особи за кордоном для підтримання обороноздатності України.


Сьогодні, 2 березня, набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 01.03.2023 № 12 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18».

Нагадаємо, 1 січня 2023 року набрав чинності новий закон «Про митний тариф України», яким, зокрема, виокремлено новий код для безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Ураховуючи це, НБУ додав новий код БПЛА до переліку кодів товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати волонтери – фізичні особи за кордоном для сприяння підтримання обороноздатності України.

До відповідного переліку також раніше було включено: тепловізори, рації, бронежилети, каски, шоломи, військову та тактичну форму, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

Закон і Бізнес