Закон і Бізнес


СБУ помилилася із адресою обшуку адвоката


.

19.01.2023 11:06
4233

Коли слідчі Служби безпеки прийшли до офісу адвоката з обшуком, виявилося, що в ухвалі суду невірно вказана адреса приміщення.


Про такий випадок, що стався 18 січня, розповіли у Комітеті НААУ із захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності, передає «Закон і Бізнес».

Відповідно до ст. 23 Закону про адвокатуру та адвокатську діяльність під час проведення обшуку житла адвоката має бути присутній представник ради адвокатів регіону. Для забезпечення його участі службова особа, яка буде проводити відповідну слідчу дію завчасно повідомляє про це раду адвокатів регіону за місцем проведення такої процесуальної дії.

Отже, коли до надійшло повідомлення про те, що слідчим управлінням Головного слідчого управління СБУ планується проведення обшуку у приміщенні, де здійснює діяльність адвокат, члени чергової групи представників Комітету Віталій та Сергій Науми прибули на місце подій.

До початку проведення слідчої дії було встановлено, що адвокати знаходяться у сусідньому приміщенні, відмінному від того, яке вказане в ухвалі слідчого судді. На цій підставі представники Комітету заперечували проти проникнення до офісного приміщення адвокатів за помилковою ухвалою суду.

Правоохоронці, оцінивши обставини справ та проаналізувавши майбутні наслідки своїх дій, прийняли рішення не проводити слідчу дію.

Закон і Бізнес