Закон і Бізнес


У Києві безкоштовно консультують родичів безвісти зниклих


.

25.11.2022 11:55
1645

Фахівці київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги останнім часом все частіше працюють зі зверненнями близьких родичів зниклих безвісти українців, як цивільних, так і військових. На сьогоднішній день допомогу вже отримали більше 120 таких громадян.


Про це повідомляють у Міністерстві юстиції, передає «Закон і Бізнес».

Близько 80% звернень – це направлення від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який допомагає родинам та близьким захисників і захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти, та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки військовослужбовців.

Найпоширеніші питання - алгоритм дій у разі зникнення людини, що робити у випадку недотримання строків розгляду звернень, які стосуються надання інформації про безвісно зниклих військовослужбовців, про права та соціальні гарантії членів сімей зниклих безвісти та порядок отримання відповідних грошових виплат.

Юристи системи БПД  консультують, допомагають складати звернення до державних установ, правоохоронних органів та органів військового управління, а також документи для оскарження дій державних органів у судовому порядку.

Щоправда, остання послуга, а також представництво у суді, надаються лише тим категоріям громадян, що визначені у ст. 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу».

Звернутися по правову допомогою можна телефоном, онлайн або особисто прийти в місцевий центр чи бюро.

Закон і Бізнес