Закон і Бізнес


Зміни щодо порядку та умов відбування покарань ще допрацюють


04.04.2013 10:38
2903

Комітет з питань правової політики на сьогоднішньому засіданні надавав висновки стосовно законопроектів. Більшість проектів, за рішенням комітету, не суперечать Конституції України, проте декілька документів викликали дискусії у народних депутатів.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», одним із таких був проект закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання, поданий Кабміном.

Доповідаючи матеріали народний депутат, Перший заступник голови комітету Віктор Швець зачитав висновок комітету, в якому зазначено, що цей проект закону не суперечить положенням Конституції України, проте коли він запропонував членам комітету ухвалити позитивний висновок, член комітету Сергій Соболєв звернув увагу на висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, у якому указані недоліки законопроекту та висловлені деякі зауваження щодо його окремих положень.

С.Соболєв заявив: «Зважаючи на висновки науково-експертного управління, відбувається звуження прав громадян, що недопустимо». Народний депутат зачитав висновок управління, називаючи суперечливі моменти, зокрема, зміни до статей 46, 99, 143 КВК та інші.

Народні депутати, вислухавши С.Соболєва, погодилися, що законопроект дійсно в деяких положення звужує права громадян. На це відреагував голова комітету, народний депутат Валерій Писаренко, який запропонував відкласти розгляд цього питання до наступного засідання комітету, щоб його детально вивчити і доопрацювати.