Закон і Бізнес


Правила подання заявки на ТМ переглянуть – оприлюднено проект


.

04.08.2022 15:19
3374

Правила складання, подання заявки на торговельну марку, заявки на міжнародну реєстрацію торговельної марки та проведення експертизи заявки на торговельну марку, міжнародної реєстрації торговельної марки з поширенням на Україну будуть переглянуті найближчим часом.


Мінекономіки оприлюднила на своєму сайті проект відповідного регуляторного акта, передає «Закон і Бізнес».

Проект наказу розроблено з метою приведення порядку у відповідність із законами України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності» від 16.06.2020 № 703-IX , «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення охорони і захисту прав на торговельні марки і промислові зразки та боротьби з патентними зловживаннями» від 21.07.2020№ 815-IX.

Також повідомляється, що Правила потребують приведення їх у відповідність до Сінгапурського договору про право товарних знаків, який є чинним в Україні з 24 травня 2010 року, зокрема щодо оформлення заявки, представлення позначення, що заявляється, та взагалі не містять положень, пов’язаних з особливостями подання міжнародних заявок на реєстрацію знаків та особливостей виконання інших процедур, передбачених Протоколом до Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків.

Чинні Правила складання, подання та розгляду заявки на видачу свідоцтва України на знак для товарів і послуг затверджені наказом Державного патентного відомства України від 28.07.1995 № 116.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу просять надсилати до Міністерства економіки та Державної регуляторної служби протягом місяця.

Закон і Бізнес