Закон і Бізнес


Як витрачають благодійну допомогу для адвокатів розповіли у НААУ


.

04.08.2022 12:06
1928

Благодійна допомога, яка надходить до НААУ від міжнародних партнерів, направляється виключно на підтримку українських колег, які постраждали від війни. «Ні на переїзди, ні на проживання, ні на будь що інше ми не витратили жодної копійки».


На цьому наголосив заступник голови НААУ Валентин Гвоздій під час останнього засідання Ради адвокатів України, передає «Закон і Бізнес».

Він зазначив, що на сьогодні НААУ зібрала майже 500 тисяч доларів.

НААУ вдалося домовитись з американською компанією і зареєструвати профіль на міжнародному порталі Benevity для збору пожертвувань для підтримки українських адвокатів під час воєнної агресії. «Кожен кейс, який реєструється на цьому порталі, може мати спонсора. І кожен долар чи євро, який туди надходить, подвоюється цим спонсором. Нашим спонсором є компанія LexisNexis», - пояснив В.Гвоздій.

Тиждень тому до НААУ надійшли 36 тисяч доларів від Європейської асоціації адвокатів, є домовленості про надходження 10 тисяч євро від Асоціації адвокатів Азербайджану та 10 тисяч євро від Міжнародної асоціації адвокатів (ІВА). Валентин Гвоздій запевнив, що всі ці кошти будуть направлені на портал LexisNexis  і подвоються.

В НААУ обіцяють презентувати оновлений звіт про міжнародну благодійну підтримку в період воєнного стану в кінці серпня.

Закон і Бізнес