Закон і Бізнес


70% батьків воліють з вересня відправити дітей до школи


.

04.08.2022 11:17
2252

Попри воєнний стан і щоденні повітряні тривоги у Києві, 70% українських батьків обрали для дітей очну форму навчання з 1 вересня. А 20% школярів перебуватимуть за кордоном.


Такі попередні дані опитування батьків школярів, яке зараз триває у закладах освіти, оприлюднили в КМДА, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість обрати навчання онлайн або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі.

Експертна комісія, до якої увійшли представники ДСНС та медичні працівники, перевірила всі школи.

70% закладів освіти мають укриття, які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог. Але навіть у цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття. Тобто школи, у яких укриття не може вмістити всіх учнів із вчителями, перейдуть на двозмінне навчання.

Ті заклади освіти, де немає ані свого укриття, яке б відповідало всім вимогам, ані безпечного місця поруч зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, взагалі не зможуть розпочати навчання в очній формі.

Закон і Бізнес