Закон і Бізнес


Як адвокати платять внески дослідили на РАУ


.

03.08.2022 15:13
2933

На кінець липня 2022 року щорічні внески сплатили понад 31 тисяча адвокатів. При цьому, існує різниця в кількості адвокатів, які внесли кошти, і інформації щодо них в Єдиному реєстрі адвокатів України та радах адвокатів регіонів.


Такі цифри під час чергового засідання Ради адвокатів України озвучив заступник голови НААУ Валентин Гвоздій і попросив керівників регіональних рад, привести у відповідність ці дані.

«Можливо, не вносяться дані зі сплати внесків в регіональних радах через війну. Тому, користуючись можливістю, прошу звернути увагу на це і протягом найближчого місяця привести у відповідність всі дані. Зробіть у себе ревізію з фіксації сплат і внесіть інформацію. ЄРАУ працює в звичному режимі», - сказав В.Гвоздій.

Він також запевнив, що ЄРАУ надійно працює і захищений від кібератак, які під час воєнної агресії мали місце, проте, не змогли нашкодити реєстру.

За наявною інформацією, станом на серпень 2022 року в Єдиному реєстрі адвокатів України зареєстровано майже 65 тисяч адвокатів, з них 46,5 тисяч – здійснюють діяльність, а 36,2 тисячі адвокатів – зареєстровані та активно користуються послугами в онлайн-кабінеті.

За період воєнного стану лави адвокатської спільноти поповнили 1800 правників.

Закон і Бізнес