Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на вечір, 30 липня


Фото: Генштаб ЗСУ

30.07.2022 18:28
1803

Упродовж 157 доби війни російські окупанти на припиняють завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України..


Про це повідомив речник Генештабу ЗСУ Олександр Штупун, інформує «Закон і Бізнес».

На Харківському напрямку противник обстрілював позиції наших військ та цивільних об’єктів із танків, ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку здійснив артилерійські обстріли в районах Долини, Краснопілля та Мазанівки. Ворог намагався вести штурмові дії біля Бражківки, успіху не мав, відійшов.

На Донецькому напрямку противник зосереджує зусилля на ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури, намагається створити умови для проведення наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках з метою покращення тактичного положення.

На Краматорському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Краматорська, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Переїзного. Завдав авіаційного удару поблизу Івано-Дар’ївки.

На Бахмутському напрямку штурмовими діями з трьох напрямків намагався встановити контроль над населеним пунктом Семигір’я, має частковий успіх, закріплюється на околиці населеного пункту.

На Авдіївському напрямкуз метою покращення тактичного положення вів штурмові дії у напрямках Новоселівка Друга — Красногорівка, Спартак — Авдіївка, успіху не мав.

На Новопавлівському напрямку відзначено обстріли біля Новосілки, Мар’їнки, Микільського, Вугледара, Пречистівки, Великої Новосілки та авіаудар неподалік Мар’їнки. Ворог вів штурмові дії у напрямку Єгорівка - Павлівка, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку ворог намагався створити сприятливі умови для наступу в напрямку Брускінське – Білогірка. В результаті вогневого ураження, завданого нашими підрозділами, відмовився від виконання завдання.

В готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.

Закон і Бізнес