Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на ранок, 30 липня


Фото: Генштаб ЗСУ

30.07.2022 08:29
1639

На ранок 157 доби війни противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.Зокрема, тивають бої біля Красногорівки, Мар’їнки, Зайцевого та Вершини.


Таку інформацію озвучив речник Генештабу ЗСУ Олександр Штупун, інформує «Закон і Бізнес».

На Сіверському напрямку ворог продовжив вести повітряну розвідку та завдавати ударів по об’єктах інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в районах прикордонних населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог здійснював артилерійське вогневе ураження в районах Харкова, Прудянки, Черкаських Тишків, Борщової, Лісного, Коробочкиного, Мосьпанового та Старого Салтова.

На Слов’янському напрямку противник здійснював обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків. Вів штурмові дії в районах Бражівки та Дмитрівки, успіху не мав, відійшов.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Краматорська, Сіверська, Спірного та інших населених пунктів. Завдав авіаударів біля Серебрянки та Спірного.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури. Завдав авіаудару біля Соледару. Вів штурмові дії в районах Вершини і Травневого, успіху не мав. Біля Семигір’я, Зайцевого та Вершини тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Пісків та Авдіївки, успіху не мав. Біля Красногорівки бойові дії тривають.

На Новопавлівському напрямку противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Времівка, Новосілка та Новопіль. Вів штурмові дії в районі Мар’їнки, успіху не мав, відійшов. Поблизу Павлівки бойові дії тривають.

На Запорізькому напрямку ворог здійснює обстріли цивільної та військової інфраструктури. Завдав авіаудару біля Новомихайлівки та Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ. Здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури. Завдав авіаударів поблизу Новогригорівки та Андріївки. Проводить активні заходи відновлення шляхів логістичного забезпечення.

В акваторії Чорного моря триває чергування носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр» з метою нанесення ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.

Закон і Бізнес