Закон і Бізнес


Запроваджується іспит для отримання громадянства України


.

29.07.2022 09:38
3030

Для отримання українського громадянства необхідно буде скласти комплексний іспит зі знання основ Конституції України, історії України та української мови.


Урядовий проект Закону «Про внесення змін до законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України» зареєстровано у ВР за № 7606.

Згідно із документом, умови прийняття до громадянства України (ст. 9 профільного закону) доповнюються вимогою знання основ Конституції України, історії України. Складання іспитів з основ Конституції України, історії України здійснюватиметься в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

А необхідний рівень володіння державною мовою визначатиметься Національною комісією зі стандартів державної мови.

У разі спрощеного прийняття до громадянства (особи, які мають визначні заслуги перед Україною, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, або які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, у тому числі які нагороджені державною нагородою, або які отримали посвідку на тимчасове проживання на підставі частини двадцятої статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства») новий громадянин України буде зобов’язаний протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України скласти іспити з основ Конституції України, історії України, на рівень володіння державною мовою.

Закон і Бізнес