Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на вечір, 28 липня


Фото: Генштаб ЗСУ

28.07.2022 18:51
1640

Упродовж 155 доби війни тривали активні бойові дії на Бахмутському та Південнобузькому напрямках. Зокрема, біля, Соледара, Вершини, а також Бахмута та Семигір’я.


Таку інформацію озвучив речник Генештабу ЗСУ Олександр Штупун, інформує «Закон і Бізнес».

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала, за винятком використання підрозділами ворога зенітних ракетних комплексів для ударів з території Республіки Білорусь по об’єктах у Чернігівській області.

На Харківському напрямку противник не припиняє обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Російські окупанти завдали ракетних ударів по місту Харкову та селищу Кочеток.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії. Здійснив безуспішну спробу розвідки боєм і зазнав втрат біля Бражківки.

На Бахмутському напрямку штурмом ворог частково покращив тактичне положення в напрямках населених пунктів Соледар та Вершина. Зазнали невдачі спроби противника провести штурмові дії в напрямках населених пунктів Яковлівка, Бахмут та Семигір’я.

На Авдіївському напрямку, за підтримки танків, вогню ствольної та реактивної артилерії, противник відновив штурмові дії в напрямку Авдіївки та Пісків, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку тривають обопільні обстріли у районах Нововознесенського, Потьомкиного, Високопілля та низки інших населених пунктів. Ворог завдав авіаційного удару біля Новопетрівки.

В акваторії Чорного та Азовського морів в готовності до застосування високоточної зброї перебувають 3 носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Закон і Бізнес