Закон і Бізнес


Британці поскаржилися на відеостеження у супермаркетах


За словами представника компанії, відповідні вивіски у магазинах попереджають відвідувачів про відеоспостереження.

28.07.2022 14:38
2195

У Британії подано скаргу на мережу магазинів, які використовують спеціальні системи, що дозволяють створювати біометричний профіль кожного відвідувача. На думку правозахисників, це незаконно.


Таку заяву направлено до Управління комісара з інформації Великої Британії, повідомляє «Закон та Бізнес» із посиланням на Morning Star.

На думку правозахисної групи Big Brother Watch, яка подала скаргу, «оруелівське та незаконне» використання камер розпізнавання порушує право на недоторканність приватного життя тисяч людей, які постраждали від цього небезпечно нав’язливого приватного шпигунства.

Згідно зі скаргою, система спостереження, що встановлена у 35 магазинах компанією Southern Co-operative, «використовує нові технології та високоінвазивну обробку персональних даних, створюючи біометричний профіль кожного відвідувача магазину, в якому встановлено його камери». При цьому покупці не були проінформовані про те, що їхні біометричні дані зберігаються 2 роки, а вони можуть вноситись співробітниками в «чорні списки».

У свою чергу, в заяві компанії наголошується, що «докладають усіх зусиль, аби збалансувати права наших клієнтів із необхідністю захистити наших колег та клієнтів від неприйнятного насильства та зловживань». І до того часу, поки технологія «продовжує запобігати насильницьким атакам, ми вважаємо її використання виправданим».

Morning Star