Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на ранок, 26 липня


Фото: Генштаб ЗСУ

26.07.2022 08:43
1570

У Генеральному штабі розповіли про ситуацію на ранок 153 доби війни. Активні бойові дії точаться в районі Спірного, а також Покровського, Берестового та Семигір’я.


Таку інформацію озвучив речник Генештабу ЗСУ Олександр Штупун, інформує «Закон і Бізнес».

На Волинському та Поліському напрямках відзначалося ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня у напрямках на міста Луцьк та Ковель. Зберігаєтьсяся загроза ракетно-авіаційних ударів з території і повітряного простору Республіки Білорусь.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на спробах покращити тактичне положення та створенні умов для наступу на міста Сіверськ і Соледар.

На Краматорському напрямку ворожі штурмові дії в районах Спірного та Національного природного парку «Святі Гори» наші воїни успішно відбили.

На Бахмутському напрямку ворог здійснює артилерійські обстріли. Завдав авіаційних ударів біля Соледара, Веселої Долини та території Вуглегірської ТЕС. Штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Семигір’я завершились для ворога втратами та відступом. Але підрозділи противника намагаються вести наступ у напрямку Покровського.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовано зокрема біля Авдіївки, Зеленого Поля, Оріхова, Щербаків та Кам’янського.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на недопущені просування наших військ. Здійснював обстріли із артилерії та танків по лінії зіткнення. Також завдав авіаударів біля Великого Артакового, Калуги та Ольгиного.

В акваторії Чорного моря поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Закон і Бізнес