Закон і Бізнес


Генштаб ЗСУ: оперативна інформація на вечір, 22 липня


Фото: Генштаб ЗСУ

22.07.2022 20:05
1931

У Генеральному штабі розповіли про перебіг подій упродовж 149 доби війни. Ситуація не зазнала змін. Основні бої мали місце на Бахмутському та Краматорському напрямках.


Таку інформацію озвучив речник Генештабу ЗСУ Олександр Штупун, інформує «Закон і Бізнес».

На Харківському напрямку противник задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів. Авіаудари зафіксовано поблизу Верхнього Салтова.

На Словʼянському напрямку ворог обстрілював райони 18 населених пунктів - зокрема Долини, Дібровного, Богородичного та Норцівки. Провів повітряну розвідку безпілотним літальним апаратом біля Великої Комишувахи.

На Краматорському напрямку противник застосував ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Донецьке, Стародубівка, Закітне, Сіверськ, Григорівка, Краматорськ, Званівка, Івано-Дар’ївка, Виїмка та Спірне. Усі намагання ворога просунутися в напрямках Верхньокамʼянське та Івано-Дарʼївка наші воїни звели нанівець.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли населених пунктів із ствольної та реактивної артилерії. Штурмовими діями намагався просунутись в напрямку Покровського, успіху не має, відійшов. Здійснив чергову невдалу спробу встановлення контролю над територією Вуглегірської ТЕС.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Штурм в напрямках сіл Веселе та Водяне українські воїни успішно відбили.

На Південнобузькому напрямку противник спробував просуватися у напрямках Андріївки та Білогорівки. Отримав жорстку відсіч та відійшов.

В акваторії Чорного моря ворог утримує в готовності два носії високоточної зброї сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу «Калібр». Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України.