Закон і Бізнес


ЄС позивається до Угорщини через її негостинність


Мігрантів в Угорщині утримують у таборі за колючим дротом, який вони не мають права залишати до закінчення процедури розгляду їхнього клопотання про надання притулку.

19.07.2022 10:28
2306

Єврокомісія подала позов до Угорщини. Підставою стало прийняття в цій країні пакету антиміграційних законів, відомих під назвою «Стоп Сорос».


У Брюсселі вважають, що Будапешт порушує норми надання притулку та умови прийому біженців, повідомляє «Закон і Бізнес».

Закон запроваджує, зокрема, кримінальну відповідальність за допомогу нелегалам у подачі заяв на здобуття притулку та набуття статусу для перебування в країні. Брюссель направив Будапешту також письмову вимогу через умови тримання біженців у транзитних зонах.

На думку Єврокомісії, вимушене перебування людей в угорській транзитній зоні кваліфікується як тримання під вартою відповідно до директиви ЄС. Насамперед тому, що мігранти не отримують належного харчування, що не відповідає критеріям, викладеним у директиві про повернення, або Хартії основних прав ЄС.

Якщо Суд ЄС вирішить, що Будапешт порушує законодавство співдружності, він може запровадити фінансові санкції.

Антиміграційний пакет законів, прийнятий рік тому, є частиною кампанії проти НУО, які підтримує американський фінансист угорського походження Джордж Сорос. Прем’єр Угорщини Віктор Орбан звинувачує останнього у бажанні «затопити Європу» біженцями і тим самим позбавити її «християнської та національної ідентичності».

Еuronews