Закон і Бізнес


Тим, хто не встиг завезти авто, подовжать пільги з розмитнення


.

11.07.2022 10:45
3730

1 липня закінчилася дія пільг із розмитнення автівок. Скористатися цією можливістю встигли не всі бажаючі. Близько п’яти тисяч українців застрягли на кордоні, подавши попередню митну декларацію.


Усунути цю прогалину покликаний проект Закону №7534 від 08.07.2022 «Про внесення змін до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів», передає «Закон і Бізнес».

Автори ініціативи відзначають, що розмитненням слід вважати оформлення митної декларації МД1, тобто виїзду із зони митного контролю на внутрішньому терміналі. Наразі виникла нагальна потреба проведення остаточного митного оформлення транспортних засобів, яке з різних причин не закінчено, але подана попередня митна декларація.

Метою проекту є завершення митного оформлення транспортних засобів при їх ввезенні громадянами на митну територію України із застосуванням раніше наданих податкових преференцій для транспортних засобів, за якими декларантом або уповноваженою ним особою подано відповідно до статті 259 Митного кодексу попередню митну декларацію до 1 липня 2022 року та митна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тисяч євро.

Завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів пропонується встановити на строк 30 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Закон і Бізнес