Закон і Бізнес


Дні призупинення трудового договору не враховуються у середню зарплату для соцвиплат — Мінсоцполітики


Хоч листи міністерств не є нормативно-правовими актами, але можуть братися до уваги бухгалтерами для оплати лікарняних

07.07.2022 16:14
5460

Період призупинення дії трудового договору у зв’язку з військовою агресією проти України може вважатися періодом, не відпрацьованим з поважних причин.


Такий висновок містить роз’яснення Міністерства соціальної політики, отримане на запит Адвокатського бюро «Євгена Пеліхоса», текст якого є в розпорядженні «Закон і Бізнес».

Як інформував «ЗіБ», Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.2001 №1266, не містить вказівки, що час призупинення дії трудового договору виключається з тих календарних днів, які беруться до уваги для обчислення середньої зарплати.

За таких умов застраховані особи потрапляли у вкрай несправедливий стан: зарплата за цей період не виплачується, але в той же час ці календарні дні не виключаються з розрахунку середньої зарплати. Як наслідок, розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності та по вагітності і пологах, що прив’язаний до середньої зарплати, зменшується.

З отриманого АБ роз’яснення Мінсоцполітики слідує, що дні, невідпрацьовані через призупинення дії трудового договору, все ж таки вважаються невідпрацьованими з поважних причин, хоча це прямо і не передбачено Порядком №1266.

«Отже, роботодавці зобов’язані виключати дні призупинення дії трудового договору під час розрахунку середньої зарплати застрахованої особи», — прокоментували це роз’яснення в АБ «Євгена Пеліхоса».

Закон і Бізнес