Закон і Бізнес


Адвокати доводять незаконність звільнення працівника апарату ВСУ


Касаційний адміністративний суд дослухався до підстав касаційного оскарження та відкрив відповідне провадження.

05.07.2022 16:56
2421

Верховний Суд має надати висновок щодо того, які дії охоплюються управлінням справами юридичної особи у разі її припинення і чи потрібен для цього розпорядчий акт.


Фахівцями Адвокатського бюро «Євгена Пеліхоса» здійснюється представництво державного службовця апарату Верховного Суду України під час касаційного перегляду його справи у Верховному Суді, інформує «Закон і Бізнес».

Історія тягнеться вже кілька років та головним чином стосується незаконного звільнення з державної служби та стягнення з ВСУ заборгованості із заробітної плати.

Як пояснили адвокати, голова комісії з припинення ВСУ посилається на припис Цивільного кодексу про те, що повноваження з управління справами юридичної особи переходять до комісії з припинення з моменту її призначення, а тому, на її думку, в.о. Голови ВСУ не міг підписувати таку довідку.

Натомість у касаційній скарзі наголошено, що Верховний Суд як найвищий суд у системі судоустрою має надати висновок щодо того, які дії охоплюються управлінням справами юридичної особи. Також звернуто увагу ВС на те, що суди попередніх інстанцій проігнорували відсутність розпорядчого акта про ліквідацію ВСУ як юридичної особи, що суперечить практиці як самого ВСУ, так і Верховного Суду.

«Чекаємо на справедливий та виважений вердикт, адже державні службовці, які сумлінно та відповідально виконують покладені на них функції, не мають зазнавати утиску своїх прав, коли зверху не можуть визначитися з долею ВСУ як юридичної особи», — прокоментували адвокати АБ «Євгена Пеліхоса» перебіг цієї справи.

Закон і Бізнес