Закон і Бізнес


Вантажівкам дозволили їздити удень незалежно від температури


Фото: Автоцентр

30.06.2022 14:50
1476

У цьому році не запроваджуються сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн у денну пору доби при підвищених температурних показниках повітря.


Про скасування сезонних обмежень руху інформує Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури з посиланням на Державне агентство автомобільних доріг України, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 №879 була встановлена можливість запровадження обмежень руху у разі настання погодно-кліматичних умов, за яких експлуатація вантажних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження автомобільних доріг.

Відсутність обмежень пояснюються військовою ситуацією в країні, переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни у логістиці.

Раніше Україна експортувала здебільшого морем. Зараз, через блокування портів, країна перенаправила потоки товару на залізничні та автомобільні шляхи. Тож задля уникнення перебоїв у транспортуванні життєво необхідних вантажів, сезонні обмеження цього року не вводяться.

Однак, водіям та перевізникам, слід пам’ятати, що рух вантажівок повинен здійснюватися з дотриманням вагових параметрів як по загальній масі, так і по осьовому навантаженню у будь-який час та пору доби. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами країни - 40 тонн.

Закон і Бізнес