Закон і Бізнес


Музей для нескінченно допитливих філософів відкриють в ОАЕ


Експозиція досліджує взаємини людини та навколишнього світу.

27.06.2022 17:32
1886

В Абу-Дабі на острові Саадіят з’явиться унікальний мультисенсорний арт-об’єкт Phenomena. Майбутній музей у ЗМІ вже назвали «адресою для нескінченно допитливих».


Задовольнити свій потяг до знань та незвичайних вражень відвідувачі зможуть з 2024 року, коли проект буде повністю завершено. На них чекає величезний імерсійний простір площею 17 тис. м2, пише «Закон і Бізнес» з посиланням на Euronews.

Новий музей буде позбавлений традиційних правил: жодних покажчиків (відвідувачі повинні прокласти власний шлях у креативному просторі), жодних табличок «Руками не торкатися!». З експонатами, навпаки, рекомендується взаємодіяти.

Проект стане частиною культурного кварталу Саадіят, де збудовані або чекають на відкриття музеї — Лувр Абу-Дабі, Гуггенхайм Абу-Дабі, Музей природної історії, Будинок родини Авраама.

Гостям Phenomena Abu Dhabi обіцяють створити всі умови для інтелектуальної гімнастики. Архітектурне рішення проекту також відіграє важливу роль у формуванні середовища, в якому експонати можуть вільно та органічно розвиватися, начебто вони самі є формами життя.

Досвід виявиться унікальним для кожного відвідувача і змінюватиметься з кожним наступним відвідуванням, відкриваючи можливості для нескінченного дослідження та виходу за межі своєї уяви.

Це буде філософське місце, яке, як сподіваються його творці, захопить відвідувачів можливістю розвивати критичне інтелектуальне мислення.

Закон і Бізнес