Закон і Бізнес


Працівників судів відзначили з нагоди свят - список


.

24.06.2022 12:39
6722

Рада суддів ухвалила рішення відзначити працівників апарату судів та суддів у відставці з нагоди прийдешнього свята — Дня Конституції, а також тих, що минули.


За таке рішення проголосували 23 члени ради, 3 — утрималися, повідомляє «Закон і Бізнес».

Член РСУ Костянтин Кобилянський висловив сумнів щодо доцільності такого нагородження у той час, коли на сході та півдні країни тривають запеклі бої. «Не на часі це!», — наголосив він. Його підтримав й Віктор Остапук з Касаційного кримінального суду.

Втім, голова РСУ Богдан Моніч пояснив, що у цей не простий час така моральна підтримка для працівників апарату судів не буде зайвою. «Багато хто виконують свою роботу на місцях у непростих обставинах. І при тій мізерній зарплаті, яку вони зараз отримують, наша подяка, абсолютно переконаний, буде доречною», — пояснив Б.Моніч.  Тим більше, що напередодні державні установи заохотили своїх працівників з нагоди Дня державної служби.

Щоправда, зі списку нагороджених було виключено одну з колег, яка наразі перебуває на окупованих територіях і з нею немає зв’язку. Тож голова РСУ пообіцяв, що її буде відзначено пізніше, коли з’ясуються усі обставини.

Водночас, він зауважив, що РСУ має право потім виключити не тільки із цього, а й із попередніх списків тих осіб, щодо яких буде отримано певну негативну інформацію.

З текстом рішення можна ознайомитися тут.

Закон і Бізнес