Закон і Бізнес


Відновлення медичних документів: три шляхи назвали в МОЗ


.

21.06.2022 11:18
3056

Внаслідок військової агресії Російської Федерації чимало українців під час переїзду та евакуації втратили або загубили документи, у тому числі й медичні.


У Міністерстві охорони здоров’я назвали три шляхи відновлення втрачених медичних документів:

1. У разі відновлення медичної документації, а саме: результати обстеження, лікування, проведених стаціонарних й оперативних втручань, а також реабілітаційних рекомендацій, слід звернутися до сімейного або будь-якого іншого лікаря первинної ланки за місцем перебування.

Лікар прийме рішення про відновлення медичних документів через Електронну систему охорони здоров’я та/або проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування.

2. У разі відновлення документів, які належать особі з інвалідністю, необхідно звернутися до органу соціального захисту, який володіє доступом до Централізованого банку даних осіб з інвалідністю і може зробити для особи витяг.

3. Якщо йдеться про відновлення інших документів або про поновлення довідки МСЕК чи необхідність проходження медико-соціальної експертизи, особа може звернутися до медико-соціальної експертної комісії за місцем перебування, і лікарі МСЕК спільно з лікарями закладів охорони здоров’я підкажуть шляхи розв'язання проблемних питань.

У МОЗ також нагадують, що всі вимушено переселені особи оглядаються комісіями екстериторіально, тобто за місцем перебування особи.

Усі медико-соціальні експертні комісії на підконтрольній Україні території працюють у штатному режимі й спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у відновленні та отриманні втрачених документів.

Закон і Бізнес