Закон і Бізнес


Співбесіди із кандидатами до ВРП за квотою науковців — трансляція


За припинення трансляції співбесід члени ЕР голосували одностайно

17.06.2022 09:13
2144

Після тритижневої перерви етична рада повернеться до проведення співбесід з кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя. Тепер дійшла черга до представників наукових кіл.


Чергова зустріч із претендентами  розпочнеться сьогодні о 10:00, повідомляє «Закон і Бізнес».

Цього дня планується провести співбесіди з 4 кандидатами на посаду члена ВРП за квотою від з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, зокрема з Віталієм Яроцьким, Олексієм Горохом, Дмитром Лук'яновим та Лідією Москвич.

Загалом на одну вакантну посаду в Раді від науковців претендують 8 осіб. Проте, якщо той самий з’їзд згідно з рекомендацією ЕР звільнить свого представника у ВРП Віктора Грищука із посади, то таких вакансій стане дві.

Співбесіди пройдуть дистанційно у режимі відеоконференції. Трансляція засідання доступна за цим посиланням.

Утім, як свідчать попереднє засідання ЕР, трансляції наживо спілкування із кандидатами не буде. Як запевнив голова ЕР Лев Кишакевич, усі записи співбесід з кандидатами до ВРП будуть оприлюднені вже після завершення воєнного стану. Який це матиме сенс, якщо обрання члена ВРП уже відбудеться, він не пояснив.

Водночас, дотепер не оприлюднені висновки ЕР щодо кандидатів у члени ВРП від парламенту, хоча останні співбесіди ЕР провела ще наприкінці травня. Тож важко спрогнозувати, скільки часу знадобиться її членам на те, аби зустрітися із 60 кандидатами, що заявили про бажання стати членом ВРП за суддівською квотою, а потім ще й сформувати відповідний список.

Закон і Бізнес