Закон і Бізнес


Порядок фіксації руйнувань розгляне Кабмін


Для перегляду презентації натисніть на зображення.

16.06.2022 10:31
2210

Порядок фіксації пошкоджень та руйнувань житлових будівель та споруд, завданих Україні внаслідок збройної агресії Росії, невдовзі має розглянути Кабінет Міністрів України.


Доручення подати відповідний проект отримало Міністерство розвитку громад та територій від урядової Комісії з проведення аудиту збитків, передає «Закон і Бізнес».

Проект визначає порядок фіксації пошкодження, зумовлені збройною агресією Російської Федерації, будівель та споруд приватної, комунальної та державної форм власності.

Обстеження пошкоджених об’єктів проводитимуться за рішенням уповноважених органів шляхом комісійного та/або технічного обстеження.

Конкретизуються напрями, за якими визнаються шкода та збитки об’єктів житлового фонду, житлово-комунального господарства та громадських будівель, встановлюється форма та зміст акта комісійного обстеження.

Також надалі передбачається розроблення функціоналу, який дозволить створювати акти комісійного обстеження в електронній формі за допомогою Порталу Дія.       

Детальну інформацію про пропонований порядок дій вирішення проблеми пошкодженого або зруйнованого майна можна переглянути у презентації.

Разом із тим, Прем’єр-міністр нещодавно заявляв, що повноцінний процес відшкодування громадянам України збитків, завданих їхньому майну внаслідок збройної агресії Російської Федерації, почнеться після того, як конфісковані російські кошти на Заході надійдуть до України.

Закон і Бізнес