Закон і Бізнес


Визначено порядок модернізації озброєння під час війни


Фото: Слово і Діло

14.06.2022 11:56
2387

У період воєнного стану державний замовник має право прийняти рішення про необхідність проведення робіт з модернізації (переобладнання) озброєння та військової техніки, у тому числі до створення нових зразків озброєння та військової техніки, під час ремонту (обслуговування) такого озброєння та техніки.


Кабмін визначив особливості модернізації (переобладнання) озброєння та військової техніки у період воєнного стану, передає «Закон і Бізнес».

Відповідні зміни до Порядку проведення випробувань зразків озброєння та військової техніки внесені постановою Кабміну від 10.06.2022 № 674.

Встановлено, що виконання робіт з модернізації (переобладнання) озброєння та військової техніки здійснюється на підставі технічного завдання, розробленого державним замовником. ТЗ має визначати основні вимоги до зразка озброєння та військової техніки, обсяги виконання робіт та вид (обсяги) випробувань.

Рішення щодо прийняття на озброєння (постачання) модернізованих (переобладнаних) зразків озброєння та військової техніки (у тому числі нових зразків озброєння та військової техніки, створених у результаті модернізації (переобладнання) прийматиметься після припинення або скасування воєнного стану відповідно до визначеного законодавством порядку.

Закон і Бізнес